U dve opštine u Srbiji dzvola za 24h

Beograd -- Građevinska dozvola najbrže se dobija u opštinama Vladimirci i Knić, za samo jedan radni dan, a u Ubu, Sjenici i Novoj Varoši za dva.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto:Thinkstock
Foto:Thinkstock

Od gradova su najbolji Čačak, Vranje, Kikinda, Sremska Mitrovica i Sombor, gde se na dozvolu čeka između dva i četiri dana, saopštilo je Ministarstvo građevinsrstva, saobraćaja i infrastrukture.

Posle više od godinu i po dana od uvođenja elektronske građevinske dozvole, gotovo sve lokalne samouprave u Srbiji izdaju građevinske dozvole i lokacijske uslove u kraćem roku od onog koji je predviđen Zakonom o planiranju i izgradnji, a to je 28 radnih dana.

Lokacijski uslovi najbrže se dobijaju u opštinama Gornji Milanovac, Svilajnac, Ljig, Bosilegrad i Vrbas, za osam do 10 dana, a od gradova u Čačku, Zaječaru, Novom Pazaru, Vranju i Kruševcu, gde procedura traje između 10 i 13 dana, kaže se u saopštenju.

Upotrebna dozvola pribavlja se za samo jedan dan u Novom Bečeju, Bogatiću, Bačkom Petrovcu, Lučanima i Novoj Varoši.

Od gradova su najuspešniji Šabac, Kikinda, Sombor, Vršac i Jagodina, gde se upotrebna dozvola dobija za dva do tri dana, dok se u celoj Srbiji na upotrebnu dozvolu u proseku čeka šest radnih dana.

Od gradskih opština Beograda, na građevinsku dozvolu i lokacijske uslove najkraće se čeka u Grockoj, četiri, odnosno 14 radnih dana, dok se upotrebna dozvola najbrže izdaje u Surčinu, za dva radna dana.

Spisak pet najuspešnijih opština, gradova i beogradskih opština, za svaku kategoriju dokumenata iz objedinjene procedure, nalazi se na internet stranici Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture www.mgsi.gov.rs

Vesti

strana 1 od 9234 idi na stranu