Rampa za polovnjake iz uvoza, nema ko da potpiše

Građani Srbije ne mogu registrovati polovne automobile iz uvoza jer Agencija za bezbednost saobaćaja, koja izdaje uverenja o testiranju vozila, nema direktora.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 11.08.2017.

08:11

Rampa za polovnjake iz uvoza, nema ko da potpiše
Foto: Tanjug, arhiva

On jedini ima ovlašćenje da potpisuje takve dokumente, prenosi portal Polovni automobili.

Agencija za bezbednost saobraćaja ne može da reši problem samostalno, pošto o postavljanju direktora odlučuje Vlada Srbije.

Poslednjeg dana 2015. godine v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Milan Božović otišao je sa te funkcije.

Agencija nije izdavala uverenja do 28. januara 2016. godine kada je Vlada Srbije imenovala Jasminu Milošević, dosadašnju v.d. direktorke, koja više nije na toj funkciji.

Identičan problem postoji i kada je u pitanju ispitivanje vozila sa ugrađenim uređajem za plin ili metan pa ukoliko ističe ili je istekao atest, a auto mora da se registruje, vlasnik vozila je nemoćan jer jedino direktor Agencije za bezbednost saobraćaja može da potpiše odobrenje.

Istu proceduru treba obaviti i za skidanje uređaja za plin a blokirano je i atestiranje zatamnjenih stakala, ugrađene kuke za vuču, kao i drugih prepravki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: