"Svet vrlo raspoložen prema proizvodima iz Srbije"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je ukupna vrednost izvoznih ugovora odbrambene industrije Srbije 754 miliona dolara.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 09.08.2017.

15:09

Foto: Thinkstock, ilustracija

On je dodao i da će rast izvoza ove godine biti 20 odsto.

Ti ugovori spovode se u saradnji s državnom komapanijom koja se bavi trgovinom naoružanjem, odbrambenom opremom, kao i transferom tehnologija SDPR.

Ministar se danas u privrednom društvu Krušiku sastao sa rukovodstvom fabrike i sa predstavnicima sindikata, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Rukovodstvo fabrike namenske industrije informisalo je Vulina o stanju, postignutim rezultatima poslovanja, stepenu realizacije investicija koje su započete, planovima za budućnost, kao i o preduzetim merama koje se tiču bezbednosti zaposlenih koji obavljaju proizvodne procese.

Vulin je rekao da će Vlada Srbije nastaviti da intenzivno ulaže u odbrambenu industriju Srbije i dodao da je svetsko tržište u ovom trenutku "vrlo raspoloženo" prema proizvodnom programu Srbije.

Direktor Krušika Mladen Petković rekao je da fabrika ima dogovorenih poslova za 276 miliona dolara i da ima uposlene kapacitete za celu 2017, 2018. i 2019. godinu.

"Kako sada stvari stoje, Krušik će ove godine oboriti istorijski rekord kada je reč o obimu proizvodnje i izvozu, a po obimu izvoza premašiti za oko 80 miliona dolara", rekao je Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: