"Moramo biti oprezni, Tramp kontradiktoran"

Bivša pregovaračica Francuske o klimi Lorans Tibijana izrazila je nadu da će američki predsednik Donald Tramp promeniti stav.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.07.2017.

15:05

Foto: Getty images

Kako je istakla, ona se nada da će Tramp poslušati argumente francuskog kolege Emanuela Makron o ostanku SAD u međunarodnom sporazumu o klimi, ali da sumnja u preokret.

"Glavni argument je da pokažemo interesovanje prema SAD da ostanu u sporazumu. Interes je ekonomski, politički i bezbednosni. Nadamo se da će Tramp poslušati taj argument", rekla je Lorans Tibijana, sada generalna direktorka Evropske fondacije o klimi.

Makron je u nedavnom intervjuu listu Žurnal di dimanš (Journal du dimanche) rekao da na sastanku s Trampom pomenuo vezu klimatskih promena i terorizma.

Tramp je rekao da je moguće da se "nešto desi" po tom pitanju. Američki predsednik je pre nekoliko nedelja saopštio da se SAD povlače iz međunarodnog sporazuma o klimatskim promenama koji je postignut u Parizu krajem decembra 2015.

"Treba da budemo i oprezni jer je Tramp imao kontradiktorne izjave u poslednjih nekoliko meseci o tom sporazumu", navela je Lorans Tibijana.

Sporazum koji je stupio na snagu 4. novembra predviđa da se ograniči globalno zagrevanje ispod dva stepena Celzijusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: