"Prekinite štrajk, rudari na 64° C pa se ne žale"

Predsednik sindikata radnika EPS-a Milan Đorđević apelovao je na kolege u fabrici Fijat u Kragujevcu da prekinu štrajk

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.07.2017.

12:38

Foto: Thinkstock

On je apelovao da radnici Fijata prekinu štrajk i započnu pregovore sa rukovodstvom kompanije o svojim zahtevima.

"Situacija nije nimalo naivna, moj apel je da kolege iz Fijata pod hitno sednu za sto", rekao je Đorđević za Tanjug.

Đorđević, koji vodi sindikalnu organizaciju koja zastupa interese skoro 45.000 radnika, smatra da je neprimereno to što rukovodstvo Fijata neće da pregovara dok je štrajk u toku, ali takođe ističe da je štrajk od već skoro 20 dana - "ipak previše".

On je podsetio da radnici na podzemnoj eksploataciji, koje njegov sindikat predstavlja, rade najteži, rudarski posao po 365 dana u godini, na temperaturama koje su dostizale i do 64 stepeni na ugljenim etažama, ali se, kaže, ne žale.

"Naš rudar je navikao, naučio da radi i nije mu ništa teško. Njima je dovoljno da imaju dovoljno vode i oni rade. Gašenja nema, sve sa ciljem da proizvedu dovoljno uglja za rad termoelektrane", naveo je Đorđević.

Za radnike Fijata bi, ponavlja, nakon 20 dana, bilo bolje da prekinu štrajk i da započnu pregovore.

Ako ne budu zadovoljni, mogu ponovo da štrajkuju, kaže, ali ističe da je ključno da se prekine sa obustavom rada i razgovara.

Đorđević ne isključuje mogućnost da u Fijatu postoji grupa koja, kako navodi, radi protiv interesa zaposlenih, firme, ali i protiv interesa države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: