Krulj: "Fijat 500L" bi mogao u Poljsku

Ekonomski savetnik u Vladi Srbije Vladimir Krulj smatra da bi dijalog zaposlenih i rukovodstva "Fijata" trebalo da se obavi što pre.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 16.07.2017.

11:26

Krulj:
Foto: Getty images

Vladimir Krulj je, komentarišući pojedine medijske napise da bi "Fijat" mogao da ode iz Srbije, rekao da bi izmeštanje proizvodnje modela "fijat 500L" moglo da se desi i to u Poljsku, za koju navodi da je jedna od zemalja koje se najbrže razvijaju.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Krulj je rekao da svako odustajanje od dijaloga u "Fijatu" ne nosi poruku dobru za bilo koga.

Dodaje da je izbegavanje dijaloga generisanje problema i postavlja pitanje "ko zapravo dobija odustajanjem od pregovora".

Prema njegovim rečima, zna se ko gubi odustajanjem od razgovora – radnici, Grad Kragujevac, cela Srbija.

Sve to, kaže, utiče na spoljnotrgovinsku razmenu Srbije jer "Fijat" učestvuje u BDP-u u velikom procentu.

"Više je nego jasno da je Vlada zauzela stav po nekim bitnim pitanjima. Razgovarali su i sa premijerkom Brnabić, a imamo i dogovor sa Kragujevcom i normalno je da se uđe u bonus efikasnosti koji je vlada ispregovarala – što se više prodaje, više za one najbolje", naglasio je Krulj.

Kolektivni ugovor, napominje ekonomski savetnik u Vladi Srbije, štiti i firmu i zaposlene.

"Mislim da je bitno što kolektivni ugovor garantuje radna mesta. Ključno pitanje je zašto prekidati dijalog", ističe Krulj.

Povećanje zarada ostaje kao mogućnost, ali to, kaže, zavisi od tržišnih uslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: