"Premijerka bez euforičnih obećanja"

Ekonomista Ivan Nikolić rekao je da se ekspoze premijerke Ane Brnabić razlikuje od govora prethodnih predsednika Vlade.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 30.06.2017.

18:40

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Kako je rekao, Brnavićeva nije euforično obećavala ciljeve prema kojima će stremiti i dodao da je važno šta će biti urađeno.

"Nova predsednica Vlade je mogla da navede da će privredni rast biti pet odsto, dohodak po glavi stanovnika značajno veći, javni dug manji i druge zvučne ciljeve, a da od njih ništa ne realizuje", rekao je Nikolić i dodao da je na primer u ekspozeu bivšeg premijera Mirka Cvetkovića bilo sve precizirano.

Rekao je da je za razliku od "bivših premijera bez iskustva i vizije" Brnabić došla iz sektora državne administracije gde je započela reforme i to ju je navelo da govori o pojedinim aspektima reforme.

Zbog toga je, istakao je Nikolić, verovatno svesno izbegla da obećava "kule i gradove" i ništa ne ostvari.

"Premijerka je realna i zna šta može da uradi u zadatim okolnostima i verovatno je zbog toga izbegla da kvantifikuje sve ciljeve", rekao je Nikolić.

Brnabić će se, smatra on, "fokusirati na ono što misli da je izvodljivo u datom roku".

"Sve što bude više uradila biće dobro", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: