"Za tuču malinara kriv je neko iz Beograda"

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je da je za sukob malinara i hladnjačara u Arilju odgovoran neko iz Beograda.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.06.2017.

15:11

Foto: Thinkstock

Kako je saopšteno, Stamatović je rekao da je neko želeo da se bes proizvođača malina, umesto ka stvarnom krivcu, Vladi Srbije, preusmeri prema lokalnim samoupravama.

Cilj vlasti u Beogradu, je kako je rekao, "da malinari blokiraju celu Zapadnu Srbiju, gradove i opštine, da dole dođe do nereda, ali da ta blokada, ni po koju cenu, ne stigne do Beograda".

Stamatović dodaje da se nešto slično dešava i uoči žetve pšenice, jer iako je reč o strateškom proizvodu cenu formiraju otkupljivači koji tu pšenicu ne prerađuju, jer većina mlinova u Vojvodini i celoj Srbiji ne radi, već je kupuju samo zbog preprodaje i izvoza.

Proizvođači malina protestovali su juče u podne u Arilju zbog otkupne cene maline od 80 do 120 dinara po kilogramu. Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je agenciji Beta da je na skupu bilo oko 5.000 ljudi i da je na kratko došlo do incidenta, odnosno gurkanja i provociranja govornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: