"Vidite te bojeve glave, srpska pamet napravila"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da na sajmu naoružanja "ima mnogo stvari na koje možemo da se ponosimo i od kojih možemo da zaradimo".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 27.06.2017.

11:30

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

"Tu su dva nova oruđa, dve nove rakete. Jedan je veoma moćna Šumadija, na koju sam ponosan. Bilo je pokušaja da se ranije napravi takav laser, ali danas vidite da više nije maketa“ , rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Kako je rekao, kompanija Krušik i ostale kompanije iz te industrije trebalo bi zajednički da rade na proizvodnji oružja.

"Videli ste ove rakete, kolika im je samo bojeva glava. To je srpska pamet napravila. Čestitam našim inženejrima, ali i na oporavljenoj, ne do kraja, ali značajno finansijski oporavljenoj namenskoj“, kaže.

Pomenuo je i Petoletku i novo oruđe Aleksandar:

„Ima mnogo stvari na koje možemo da se ponosimo i da zaradimo od njihovog izvoza. Novo oruđe Aleksandar je nadomestio nedostatke koje je imala Nora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: