Centar BG: Potpuno novi izgled, ali ipak dogodine

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju napokon je izabrala firmu koja će raditi idejno rešenje za rekonstrukciju Bezistana.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 27.06.2017.

09:37

Centar BG: Potpuno novi izgled, ali ipak dogodine
Foto: Thinkstock

Posao je dobila projektantska kuća "Andzor inženjering" iz Novog Sada, jedina koja se javila na konkurs. Rok za završetak projekta je u novembru, a početak radova na rekonstrukciji se očekuje tek naredne godine.

Iako je, prema prvobitnom planu za ovu godinu, Direkcija predvidela da radovi na rekonstrukciji prolaza koji spaja Trg Nikole Pašića i Terazije počnu u julu, a da preuređenje bude završeno do kraja godine, obnova će, ipak, sačekati 2018. godinu, pišu Večernje novosti.

Trenutno se radi idejno rešenje za prolaz kod Doma sindikata, nakon čega će se pristupiti pribavljanju potrebne dokumentacije i odabiru izvođača radova.

“Izabrani projektanti firme "Andzor" su uvedeni u posao 1. juna i imaju rok do novembra ove godine da završe idejni projekat”, kažu iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju.

“Radovi će početi kada se izradi neophodna tehnička dokumentacija, pribave sve saglasnosti uz tehničku dokumentaciju i sprovede postupak izbora izvođača radova. Nešto od toga će možda biti gotovo do kraja godine, ali će radovi početi tek naredne”, navode.

Kako je ranije najavljeno, ovi projekti će morati da budu usklađeni sa idejnim rešenjem dobijenim 2015. godine na konkursu za uređenje tri centralna gradska trga. Fontana sa skulpturom "Devojka sa školjkom", koja je rekonstruisana 2011. godine, neće biti obuhvaćena ovim projektom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: