Rusi bi ekonomsku zonu, prodaja MC-21 preko BG-a

Beograd -- Rusija je zainteresovana da u Beogradu otvori ekonomsku zonu u okviru koje bi radio i centar za prodaju novog putničkog aviona MC-21, saznaju Večernje novosti.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Tu ideju, kako prenose izvori lista, obelodanio je potpredsednik ruske vlade Dimitrij Rogozin prilikom nedavnog susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Njih dvojica su razgovarali o isporuci šest “migova 29”, tenkova, transportnih aviona i borbenih vozila za potrebe naše vojske, ali je gost iz Moskve iskoristio priliku da afirmiše i ovu prmamljivu zamisao.

Prema saznanjima lista, to bi uskoro trebalo da bude tema na sastanku međuvladinih komisija dveju država.

Konkretno, pomenuta ekonomska zona, ako zaživi, bila bi primamljiva za investitore i industrijalce sa zapada, koji zbog sankcija protiv Kremlja, nisu u mogućnosti da direktno trguju sa Rusima dok bi Srbija, kao neka vrsta mosta između istoka i zapada imala svoju računicu.

Rogozin je ubeđen da bi ostvarenje ideje o ekonomskoj zoni učvrstilo ne samo strateške već i ekon omske veze između dve zemlje.

On se nada da će posle formiranja srpske vlade biti zaključeno nekoliko novih ugovora koji se direktno tiču trgovinske razmene. Njega, kako je rekao, raduje podatak da je isporuka naših poljoprivrednih proizvoda u Rusiju porasla za 21 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 288 idi na stranu