Građani biraju - šta će se rekonstruisati?

Beograd -- Građani Bele Palanke, Dimitrovgrada, Plandišta, Bele Crkve i Golupca do 26. juna izabraće projekte rekonstrukcije i opremanja škola, bolnica, vrtića.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Predviđena je i rekonstrukcija i drugih objekata od javnog značaja, koje će finansirati Vlada Srbije kao nagradu za doprinos suzbijanju sive ekonomije i najbolji plasman u takmičenju "Uzmi račun i pobedi", saopštilo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Glasanje za ukupno 16 prioritetnih projekata koje su predložile lokalne samouprave organizovano je na javnim mestima, šalter salama opština, trgovima i pijacama, a za realizaciju odabranih projekta na raspolaganju će imati po 20.000 evra. Dodatne nagrade za 12 najaktivnijih lokalnih zajednica, među kojima su i Sečanj, Žitište, Bački Petrovac, Titel, Rakovica, Prokuplje i Svrljig, su zone besplatnog bežičnog interneta.

Zahvaljujući donaciji Telekoma Srbija, stanovnici nagrađenih opština moći će da koriste bežični internet maksimalne brzine do 300 megabita po sekundi na gradskim trgovima, parkovima i drugim odabranim lokacijama.

Telekom zone se već koriste u Beloj Palanci, Dimitrovgradu i Prokuplju, a očekuje se njihovo korišćenje i u ostalim opštinama do 7. jula. Cilj takmičenje opština i gradova, organizovanog u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" u kojoj su građani od januara do kraja marta ove godine skupljali fiskalne račune i potvrda za plaćanje karticom, bio je da ; građanima pokaže kako uzimanje računa pri svakoj kupovini i plaćanje poreza ima direktnu vezu sa kvalitetom života na lokalu.

Vesti

strana 1 od 9233 idi na stranu