Vujović: Podbacili smo. Zašto? Pitajte Koridore

Ministar finansija Dušan Vujović kaže da je Srbija potrošila sedam milijardi dinara manje sredstava od planiranih investicija u prvih pet meseci.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

To ne znači da je napravila uštedu već da je podbacila sa planom.

"“Javne investicije Srbije zaostaju za 1,5 posto u odnosu na plan. U prvih pet meseci smo potrošili sedam milijardi dinara manje nego što smo planirali. Znači nismo uštedeli. Podbacili smo. Da smo sve planirane investicije ostvarili uz sedam milijardi manje troška onda bismo uštedeli”", rekao je on, napominjući da odgovor na pitanje zašto smo podbacili upućuje na preduzeća Koridori Srbije, Putevi Srbije...

Put koji je započet, a nije završen, naglasio je Vujović, ne daje nikakve ekonomske rezultate, već daje pozitivne ekonomske efekte samo u meri u kojoj je građevinska operativa angažovana i podiže zaposlenost i plate i potrošnju materijala…

Ministar je, takođe, naveo da naša zemlja ima 3,5 milijardi angažovanih neiskorišćenih sredstava, dodajući da “ugovaramo nove, umesto da više pažnje posvetimo korišćenju postojećih sredstva i ne samo korišćenju, nego i dovođenju tih projekata do rezultata”.

"“Finansijska prokrvljenost privrede Srbije, pogotovo dugoročnim sredstvima, pretpostavljam i svih drugih zemlaja u regionu je toliko ispod, da mi čak ne možemo da budemo partneri investitorima. Investicije su dovoljno velike, ali domaća strana tih investicija je jako mala"”, kazao je Vujović.

Vesti

strana 1 od 9225 idi na stranu