Nemci napravili za vreme rata, još neće u otpad

Beograd -- Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je rasterećenje saobraćaja jedan od razloga izgradnje novog mosta preko Save.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Beograd će dobiti novi most na mestu Starog savskog mosta, a kako će izgledati možete pogledati u posebnoj vesti.

Izgradnjom novog savskog mosta, saobraćajnicom pored Starog sajmišta i tunelom od sadašnje Autobuske stanice do Bulevara Despota Stefana, broj automobila u centru grada smanjićemo za 14 odsto, izjavio je Vesić.

"Novi most će imati četiri saobraćajne trake, po dve sa svake strane i prostor za tramvaje u oba pravca", rekao je Vesić.

Konstatujući da novi most, na osnovu izabranog rešenja, podseća na Stari savski most, Vesić je rekao da će upravo taj, koji su nemačke okupacione snage izgradile 40-ih godina prošlog veka, biti popravljen i premešten na drugo mesto kako bi služio kao most za pešake.

"Gde će se nalaziti, videćemo u odnosu na potrebe i na dogovor sa građanima. Beograd mora da ima takve mostove, da bi građani mogli da pređu reku pešice", rekao je Vesić.

On je dodao da će preko aplikacije za mobilne telefone gradska vlast pitati građane šta žele da se učini sa Starim savskim mostom.

"Sigurno ćemo preko te aplikacije staviti neke predloge na glasanje, da čujemo šta ljudi žele i šta smatraju da je važno", rekao je Vesić.

Vesti

strana 1 od 9225 idi na stranu