BG dobija moderni bulevar, sve već vrvi (FOTO)

Nakon rekonstrukcije Ulice Mije Kovačevića to će biti novi, moderni bulevar, sa većom prohodnošću saobraćaja, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.05.2017.

13:13

BG dobija moderni bulevar, sve već vrvi (FOTO)
Foto: Grad Beograd

On je zamolio građane za strpljenje tokom izvođenja radova.

"Radovi su počeli u subotu, a gradilište je već puno radnika i radi se punom parom", rekao je Mali.
Foto: Grad Beograd
Kako je istakao, u toj ulici potpuno će se zameniti kolovozna konstrukcija, kontaktna mreža i tramvajske šine, kao i sistem za odvodne vode, vertikalna i horizontalna signalizacija, biće postavljeno novo osvetljenje, a planirana je i biciklistička staza.

"Ovo će biti jedan moderan, pravi bulevar kada se radovi završe. U narednih nekoliko nedelja počeće radovi i na Trgu Slavija i u Bulevaru oslobođenja, a svi bi trebalo da budu završeni za 180 dana", precizirao je Mali.
Foto: Grad Beograd
Radovi na potezu Mije Kovačevića - Ruzveltova ulica odvijaće se sukcesivno u četiri faze.

Prva faza obuhvata rekonstrukciju od kružnog toka, kod Omladinskog stadiona do Ulice Čarlija Čaplina, koja će u tom periodu, kao i sam kružni tok, biti prohodna za saobraćaj.
Foto: Grad Beograd
U drugoj fazi predviđeni su radovi od Ulice Čarlija Čaplina do Ulice Sveti Nikola, a u trećoj rekonstrukcija poteza od Ulice 27. marta do Bulevara kralja Aleksandra.

Četvrta faza predviđa obnovu od Ulice Svetog Nikole do Ulice 27. marta.

Mali je istakao da se radovi izvode u fazama kako bi se koliko-toliko olakšao život građana.
Foto: Grad Beograd
"Molim građane za malo strpljenja, nastojaćemo da radimo u roku, po dinamici koja je definisana, u dan", rekao je Mali.

Mali je ukazao da je početak radova pomeren za nekoliko nedelja, kako bi se veći deo radova obavljao tokom letnjih meseci, kada su i manje gužve u saobraćaju.

Kako je rekao, nakon rekonstrukcije, u tom delu grada saobraćaj će biti brži, sa boljom prohodnošću, a biće postavljeni i takozvani pametni semafori, sa zelenim talasima.

"Sve će biti bolje i lepše, na kraju i borimo se za lepši i bolji Beograd, a ovo je samo deo projekta sređivanja infrastrukture našeg grada, jer ćemo naredne godine obnoviti ulice Kraljice Marije i Ulicu 27. marta, kao i Cara Dušana, rekao je Mali.

Radovi na potezu Mije Kovačevića - Ruzveltova vrede 1,9 milijardi dinara, bez PDV-a, a obuhvataju i potpunu rekonstrukciju tramvajskog koloseka, sa postavljanjem savremenih tramvajskih šina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: