Kućice ko kola, ako imate 10.000 € - birajte

Oaza, zelenilo, a u blizini reka ili planina. Vikendica u takvom okruženju može biti vaša i to za novac koji biste odvojili da kupite pristojan polovan auto.

Srbija

Izvor: Halo oglasi

Petak, 19.05.2017.

19:40

Kućice ko kola, ako imate 10.000 € - birajte
(Foto: Thinkstock.com)

Po Srbiji, mogu da se nađu veoma lepe vikendice za nekoliko hiljada evra, a ako u džepu imate 10.000 – možete da birate.

Za one koji žive u prestonici i ne vole da se mnogo udaljavaju izbor nije mali. Na primer, u okolini prestonice, moguće je kupiti kuću na lokacijama Kosmaj, Trašnja, kao i u selima oko Deliblatske peščare.

Cene kuća variraju u zavisnosti od konkretnog mesta, infrastrukture, stanja objekta. Nekada, ako se nekome žuri da proda, možete pazariti nekretninu “ispod cene”. Možete kupiti kuću i za 5.000 evra.

Najviše se ipak traže kuće na Kosmaju, i to sa sopotske strane. Tamo, primera radi, vikendice imaju i poznati, recimo Nikola Kojo, Merima Njegomir. Tražene su i kuće i placevi na Avali, na Trešnji, takođe su na ceni. Kupcima je vikend-naselje u Grockoj zanimljivo, ali i pojedina mesta u Surčinu na Savi.

Prosečna cena kvadrata na Avali prema podacima Halo oglasi portala iznosi 357 evra, dok je recimo na Kosmaju 353 evra, a u Grockoj se prosečna cena kvadrata kreće od 150 do oko 200 evra u vikend naseljima.

Tražene su vikendice i u okolini Pančeva, pogotovo u selima oko Deliblatske peščare, a zatim i u naselju Jabukov cvet, kod Ivanova. Tu u proseku vikendica od 50 kvadrata može da košta oko 25.000 evra, ali ako dobro potražite, i zavisno od opremljenosti, može da se pazari i za 10.000 evra, pa čak i za upola te cene.

Agenti za nekretnine kažu da ponuda po Srbiji izgleda tako da za 10.000 evra možete sebi čak i da birate vikendicu po želji. U Valjevu, na primer, kuća sa okućnicom košta od 10.000 do 30.000 evra, zavisno od lokacije, površine, godine i kvaliteta gradnje, postojanja puta. Pristojan vikend objekat u koji ćete bežati od gradske verve, možete dobiti za 10.000. Slično je i oko Loznice, gde kuća sa okućnicom može da se kupi i za manje od 10.000 evra.

Ruma je zanimljiva, jer tamo kuću sa voćnjakom od 50 ari možete da kupite za 12.500 evra. Za istu sumu može da se kupi i dobro građevinsko zemljište u jednom od najvećih gradova u Srbiji.

Zlatibor, Kopaonik, Tara... Najskuplji je Kopaonik jer je ta planina najsređenija i objektivno ima najviše sadržaja. Na toj planini, prosečna cena kvadrada je, prema podacima sa našeg sajta 879 evra, u Brzeću oko 1.000, a u nekim mestim, što se silazi niže, cena pada, da može da se kupi kuća i po ceni od 600 evra po kvadratu, dok u centralnim dostiže i 1.400 evra po kvadratnom metru.

Zlatibor je prethodnih godina postao gotovo jednako popularan kao i Kopaonik, pa je tamo moguće kupiti kuću po ceni od oko 1.200 evra po kvadratu. Na Tari možete proći jeftinije, pa je tu za kvadrat u proseku potrebno izdvojiti oko 400 evra.

Cena može biti niža i viša zavisno od lokacije, opremljenosti, kvadrature, od toga da li je lux ili ne. Takođe, imajte na umu da se i cenjkanje isplati, a cena po kojoj se neka nekretnina proda često bude daleko ispod one početne. Posrednici tvrde da vlasnici nekad shvate da cena nije realna, često je spuste i za polovinu. Oni kojima je hitno da nešto prodaju, drastično spuštaju cene, pa se lepe vikendice sa dosta velikim placem mogu naći i za 5.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: