Kinezi "okupiraju" Srbiju, već ih 105 odsto više

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da je za prva tri meseca ove godine broj kineskih turista u Srbiji povećan za 105 odsto.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 15.05.2017.

12:52

Kinezi
Foto: Thinkstock

On je novinarima na Beogradskom sajmu rekao da će turističke posete iz Kine posebno rasti posle otvaranja avionske linije između Beograda i Pekinga.

"Srbija je jedina koja ima liberalizovan vizni režim sa Kinom pa posle otvaranja avionske linije Beograd bi mogao da postane regionalni centar za kineske turiste", rekao je Ljajić.

U poseti Kini boravi premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je uoči odlaska rekao da će pokušati da obezbedi konačni dogovor oko aviolinije između Kine i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

8 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: