"Na računu EPS-a 440 mil.€, struja ne poskupljuje"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da u Srbiji neće biti povećanja cene struje, uprkos određenim problemima u elektroenergetskom sektoru.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 01.05.2017.

15:50

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Prilikom posete rudarskom basenu "Kolubara", Vučić je rekao da je apelovao da se poboljšaju rezultati i po pitanju proizvodnje uglja i struje, jer je to važno i za povećanje bruto domaćeg proizvoda, ali da to nema nikakve veze sa cenom struje.

On je rekao da je zadovoljan ovogodišnjim rezultatima u prerađivačkoj industriji i u oblasti građevinarstva, ali da je bilo nekih problema po pitanju struje zbog najhladnijeg januara od 1964. godine, kao i nekih klizišta koja su se pojavila na kopu.

"Ali nema to nikakve veze sa cenom. Finansijski, Elektroprivreda Srbije je stabilna i uz sve muke i probleme koje je imala. Na računu EPS-a ima 440 miliona evra, Petrohemija ima 60 miliona na računu. Čak i da dođe teško vreme i povećanje cene nafte i primarnog benzina, opet imamo neku rezervu", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: