EPS moli: Prijavite se za besplatnu struju

Beograd -- Elektroprivreda Srbije pozvala je socijalno ugrožene da se prijave za besplatne kilovat-sate i upozorila da je opasno neovlašćeno priključenje na mrežu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

U sapštenju EPS je navedeno da zaposleni u tom javnom preduzeću saosećaju sa porodicom iz sela Glogovica kojoj su dvoje najmilijih nastradali u tragičnoj nesreći od strujnog udara.

"Tragičan događaj u kojem su poginuli majka i sin na najteži način pokazuje koliko je opasno neovlašćeno priključenje i korišćenje električne energije", navodi se u saopštenju EPS-a i dodaje da svi socijalno ugroženi građani mogu da besplatno dobiju određenu količinu električne energije na osnovu vladine Uredbe o energetski ugroženom kupcu.

Potrebno je da se ti građani prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi, a EPS nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate.

Na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2016. godini koristilo je u proseku 48.000 domaćinstava mesečno.

Oko 90 odsto energetski ugroženih kupaca ostvaruje maksimalan popust od 2.071 dinar ili popust u visini računa.

Vesti

strana 1 od 9305 idi na stranu