Vučić: U Srbiji bolje nego u 90 odsto zemalja EU

Premijer Aleksandar Vučić očekuje ove godine minimalan deficit i uveren je da će taj pokazatelj stanja ekonomije u Srbiji biti bolji nego u 90 odsto zemalja EU.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 08.04.2017.

13:09

Vučić: U Srbiji bolje nego u 90 odsto zemalja EU
Foto: Tanjug, arhiva

On je, odgovarajući na pitanja novinara, posle sastanka sa dobavljačima kompanije Merkator S, podsetio da je predviđni deficit za ovu godinu oko 600 miliona evra, deficit koji je predvidela Skupština I MMF.

Međutim, istakao je, neće biti ni 150 miliona evra.

Trudićemo se da bude još bolji”, naglasio je Vučić.

On je ukazao da dobri ekonomski pokazatelji omogućavaju vladi da interveniše na nekim mestima, kao što je to bio slučaj juče u Goši.

Prema njegovim rečima, uvek je dobro da postoji ta vrsta zaštite i pokrića za reagovanje u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: