Beograđani, sladoled na Adi ide u zaborav?

Beograd -- Beograđani bi predstojećeg leta na Adi Ciganliji mogli da ostanu bez sladoleda pošto se niko nije javio na tender za iznajmljivanje 22 mesta za frižidere.

Izvor: Blic
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Javni konkurs je istekao pre četiri dana, a juče se u upravnoj zgradi JP “Ada Ciganlija”, na otvaranju ponuda, niko osim komisije nije pojavio.

“Nijedna ponuda nije stigla u naše preduzeće, niko se nije prijavio na tender. Komisija će napraviti izveštaj koji će predati Nadzornom odboru, pa ćemo dalje postupati po njihovoj odluci”, rekli su za “Blic” iz komisije.

Proizvođači sladoleda su, po svemu sudeći, izračunali da im se ne isplati da plate čak 32 miliona dinara bez PDV-a ili oko 300.000 evra za predviđene 22 lokacije oko Savskog jezera (po 11 sa obe strane), odnosno za najskuplji kvadrat u celoj prestonici.

Predviđena početna cena na javnom nadmetanju bila je ista kao i 2016. kada je jedan domaći proizvođač ledenih poslastica platio traženu sumu, dok su ranijih godina dve firme praktično delile posao, pa je jedna imala monopol na makiškoj, a druga na suprotnoj obali. Svaka sa po 11 frižidera.

Po svemu sudeći, JP “Ada Ciganlija” će biti primorana da raspiše još jedan krug tendera, i to sa nešto nižom cenom kako bi privolela neku od kompanija da se uključi u posao. U suprotnom budžet JP “Ada Ciganlija” bi mogao da bude prazan bez odavno predviđenih nekoliko stotina hiljada evra, a posetioci uskraćeni za sladolede na beogradskom moru.

Ukoliko se nijedna firma ne javi na naredne tendere, mogla bi da profitira kompanija koja oko Savskog jezera ima nekoliko svojih štandova sa sladoledom na točenje. Ili vlasnici kafića i restorana koji bi poslasticu nudili u svojim lokalima.

strana 1 od 290 idi na stranu