Mali: Niču novi objekti umesto napuštenih lokacija

Jednako su važne investicija od 170 miliona evra, poput kompleksa "Voždove kapije", ali i 502 gradilišta u Beogradu, rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.03.2017.

19:15

Mali: Niču novi objekti umesto napuštenih lokacija
Foto: Tanjug

Kako kaže, za Beograd je jednako važno asfaltiranje ulice u Barajevu od tri miliona dinara i izgradnja ambulante u Ripnju od sedam miliona dinara, nabrajao je Mali, gostujući u Beogradskoj hronici.

"Želimo što veći broj investitora da s jedne strane smanjimo stopu nezaposlenosti, a s druge da se na najzdraviji mogući način puni budžet, što nadalje znači više vozila javnog prevoza, vrtića, ambulanti, ulaganja u infrastrukturu. Borimo se za svaki deo Beograda. Umesto napuštenih lokacija u Beogradu niču novi objekti, što znači pokretanje naše privrede i nova radna mesta. U sledeća tri meseca očekuje nas više od pola milijardi evra investicija u našem glavnom gradu", rekao je Mali.

Kreditni rejting Beograda povećan je za još jednu lestvicu, podsetio je Mali i dodao da je to veoma važna vest za Beograđane.

"Kreditni rejting je 'krvna slika' grada, poput pasoša ili lične karte koju neko pogleda i odluči da li da investira. Do pre samo tri godine Beograd je bio na ivici bankrotstva, a u ovom trenutku grad na svom računu ima oko devet milijardi dinara. Grad je stabilan i likvidan i sve svoje obaveze i socijalna davanja izmiruje na vreme", naveo je Mali.

Gradonačelnik je podsetio da je ove godine kapitalni budžet za opštine više od milijarde, ali da se investira pametno i u korist građana. Podsetio je i na velike projekte koji počinju ove godine, uključujući i sređivanje fasada.

"U Beogradu će se lepše i bolje živeti i to u svim njegovim delovima, a naš glavni grad postaje prava metropola koja lako može da se uporedi s drugim velikim gradovima u svetu", zaključio je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: