Koji stanovi najbrže "planu" kod nas

Potražnja za kupovinom stanova, naročito u većim gradovima je konstantna, a cene su stabilne.

Srbija

Izvor: Halo oglasi

Subota, 11.03.2017.

10:04

Koji stanovi najbrže
(Foto: Thinkstock.com)

Najtraženiji su manji stanovi, do jednoiposobnih, koji se brzo prodaju, ako cena nije nerealno visoka. Kada su agencije za nekretnine i usluga posredovanja u pitanju, od početka primene novog zakona, prepolovljen je udeo sive ekonomije u ovoj oblasti sa oko 70%, na 35%.

Povećan je kvalitet usluga, sigurnost svih učesnika u prometu nepokretnosti i smanjen broj lažnih nekretnina, navodi Damir Borić, savetnik u jednoj agenciji za nekretnine

Takođe, kako kaže, velika je potražnja za kvalitetnim novoizgrađenim luksuznim stanovima na dobrim lokacijama, međutim u ovakvim kupoprodajama ne treba gledati prosečnu kupovnu moć u Srbiji jer takve stanove koji koštaju 2.000 evra i više po kvadratu kupuje oko jedan posto populacije.

Prema podacima iz bankarskog sektora, prošle godine je u stambene kredite plasirano 250 miliona evra. Nakon nekoliko godina stagnacije, 2016. godina je donela značajno povećanje tržišta stambenih kredita u odnosu na 2015. i 2014 i to za oko oko 40%. Jedan od glavnih razloga za to su niske kamatne stope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: