BG: Novi tržni centar potpuno menja grad FOTO

Beograd -- Na Čukarici, preko puta Ade Ciganlije počela je izgradnja šoping-centra "Ada mol", a vrednost tog posla procenjena je na oko 100 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: GTC
Foto: GTC

Polaganju kamena temeljca za taj tržni centar, koji bi prema planovima trebalo da bude završen u novembru 2018, prisustvovao je pored predstavnika kompanije za nekretnine GTC, koja je investitor radova, i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je novinarima kazao da se današnjim početkom gradnje tržnog centra u neposrednoj blizini Ade Ciganlije otvara gradilišna sezona u Beogradu, gde je trenutno aktivno 502 gradilišta.

Foto: GTC
Foto: GTC

To je, kako je kazao, još jedan od pokazatelja koliko je građevinska industrija aktivna i koliko strani investitori imaju poverenja u Srbiju i Beograd.

"Ovaj tržni centar pored Ade Ciganlije, od velikog je značaja za opštinu Čukarica, jer će potpuno promeniti izgled ovog dela grada i u njemu posao sigurno naći oko 1.500 radnika kad bude završen. On neće biti samo novo mesto poslovne i privredne saradnje i tržišne razmene, već i zelena oaza koja će se savršeno uklopiti u beogradski pejzaž", rekao je on.

Foto: GTC
Foto: GTC

Mali je naglasio da su procene da će ove godine u Beogradu u narednih četiri ili pet meseci biti preko pola milijardi evra investicija, što znači pokretanje građevinske industrije, privrede i nova radna mesta.

Direktor GTC Srbija Peđa Petronijević kazao je da je planirano da izgradnja tržnog centra Ada mol, koji će imati oko 90.000 kvadratnih metara od kojih 35.000 prodajnog prostora sa oko 150 radnji, bude završena 1. novembra naredne godine.

On je podsetio da je kompanija GTC izgradila više od 80.000 kvadratnih metara poslovnog prostora A klase u centralnoj poslovnoh zoni Novog Beograda, naglasivši da su do sada otvorili četiri kompleksa GTC - "hous, square, 19 aveniju i fortyone".

Predsednik Upravnog odbora GTC-a Tomas Kurzman kazao je da GTC koji je već 15 godina prisutan u Beogradu, konstantnim ulaganjem i uvođenjem najviših standard, doprinosi da prestonica Srbije postane moderan grad usmeren ka budućnosti.

"Ada mol" se gradi u Radničkoj ulici, imaće pet spratova komercijalnog prostora i tri nivoa podzemnog parkinga sa oko 1.000 parking mesta.

Na njegovoj izgradnji biće angažovane kompanije iz Srbije i uposleno oko 1.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 290 idi na stranu