UZUZ: Privreda da kaže da li je za članarinu u PKS

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) je prvo podnelo inicijativu za ocenu ustavnosti obaveznog članstva u Privrednoj komori Ustavnom sudu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 04.03.2017.

09:30

UZUZ: Privreda da kaže da li je za članarinu u PKS
Foto: UZUZ

Udruženje je lobiralo da identičan tekst potpiše 47 narodnih poslanika, saopštilo je to Udruženje.

U U druženju smatraju da pre pre odlučivanja Ustavnog suda bojkot privrednika najbolje rešenje kojim će privreda izneti stav o obaveznoj članarini.

"Ne postoji kazna za neplaćanje, a u slučaju tužbe od strane tužbe od strane Privredne komore, sud opšte nadležnosti bi trebalo da zastane sa postupkom i zatraži od Ustavnog suda da odluči o ustavnosti navedenog pitanja. Referendumskim neplaćanjem izneće se stav o nametnutoj neustavnoj članarini, a podržati i inicijativa ministra privrede koji je izašao sa obećanjem da se članarina neće plaćati nakon prve godine obaveznog članstva, čime se obavezao i na iniciranje promene postojećeg zakona, pošto takva garancija mora biti zakonski utemeljena“, rekao je Savo Manojlović predsednik UZUZ.

UZUZ će u narednoj fazi projekta ukoliko privrednici žele osporiti i ustavnost same Odluke o naplati članarine, kažu oni.

Milan Knežević, predsednik asocijacije malih i srednjih preduzeća, rekao je da je privredna komora napravljena da dezavuiše sve interese privrede.

"Ona je produžena ruka Ministarstva finansija i ona daje legitimitet i kredibilitet svim pogrešnim odlukama", kaže on.

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da samo jedno udruženje - Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti pokreće inicijativu protiv obavezne članarine u PKS.

Čadež je poručio da će o članarini odlučivati sami privrednici kada budu izabrani novi organi komore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: