Biće i to: BG-Čačak za manje od 1h

Beograd -- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da izgradnja deonice auto-puta od Surčina do Obrenovca košta 208 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako navodi, od toga je više od 100 miliona evra posao za domaće kompanije.

"Svaki deo auto-puta koji se gradi nije jednostavan. Ova investicija vredna je 208 miliona evra i kada završimo ovu deonicu do Čačka će se putovati malo manje od sat vremena. Do Nove godine ćemo spojiti i Obrenovac sa Preljinom. Ova deonica je jedan od tri projekta koje smo zaključili sa Kinom", kaže ministarka Mihajlović.

Ističe da se ovaj projekat razlikuje od svih projekata prethodnih vlada. Mi smo sve pripremili, proverili i dok nismo kompletno sve sredili nismo počeli da radimo", objašnjava Zorana Mihajlović.

"Mi se trudimo svaki dan da stvorimo ambijent, a to je infrastruktura. Ako nema puta nema ni investicija", ističe Mihajlovićeva.

Ona je za RTS rekla da će deonica auto-puta od Surčina do Obrenovca na Koridoru 11 u dužini od 17,6 kilometara, čija izgradnja počinje danas, spojiti Beograd sa Čačkom.

Mihajloivićeva kaže da sutra počinje građevinska sezona i napominje da ništa neće trpeti zbog izbora.

Kaže da je najvažnije u čemu se Srbija izdvaja od zemalja u regionu politička stabilnost. "Svaki investitor počinje razgovor sa tim da mi imamo političku stabilnost i moramo to da sačuvamo", dodaje ministarka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 290 idi na stranu