Pobeda građana: Park na Vračaru javna površina

Problem parka na uglu ulice Tomaša Ježa, Radoslava Grujića i Mileševske na Vračaru, za koji je postojala odluka o rušenju, ubrzo će biti rešen.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

Gradski menadžer Goran Vesić je u prostorijama gradske opštine Vračar održao sastanak sa građanima te opštine kojima je predložio rešenje za njihov problem.

"Opština Vračar će u narednih nekoliko nedelja inicirati izmenu plana detaljne regulacije. Grad Beograd će to prihvatiti i, kroz zakonom predviđenu proceduru, promeniti plan detaljne regulacije što znači da ćemo ovu površinu proglasiti javnom, a to znači da će park biti sačuvan", pojasnio je Vesić novinarima nakon sastanka.

Navodeći da je to jedino "normalno" rešenje, Vesić je izrazio žaljenje zbog postupaka u prošlosti koji su prouzrokovali probleme.

Odlukom Skupštine opštine Vračara iz 2012. godine poništena je eksproprijacija iz 1972. godine čime je nekom omogućeno da privatno postane vlasnik parka, rekao je Vesić.

"Sve što se posle desilo bila je posledica ove odluke koja je za nas skandalozna i mi ćemo se kao Grad i kao opština ubuduće pozabaviti time ko je odgovoran za ovo što se desilo", naglasio je Vesić kome su Vračarci tokom sastanka zahvalili što će njihov problem konačno biti rešen.

Glavni gradski urbanista Milutin Folić ponovio je navode gradskog menadžera da će problem pomenutog parka biti rešen.

"To će biti javna površina koju će koristiti svi stanari koji žive u tom kraju", rekao je on i naveo da je procedura takva da podrazumeva izmenu plana detaljne regulacije i usvajanje novog čime će taj prostor postati "javna površina i biće zaštićen".

Sastanku je prisustvovala i načelnica opštinske uprave Vračara Gordana Basta.

strana 1 od 278 idi na stranu