Srpske rakete donele posao od 21 mil $

Srpska namenska industrija potpisala je vredne ugovore na Sajmu naoružanja u Abu Dabiju, kaže pomoćnik ministra odbrane Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Pročitajte još:

- Stranci hoće našu namensku, menjamo Zakon

V.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović osvrnuo se na Sajam naoružanja i vojne opreme Ideks 2017. u Abu Dabiju, na kome je srpska namenska industrija potpisala vredne ugovore.

"Potpisan je ugovor od oko 21 miliona dolara za artiljerijske rakete, započeti su pregovori radi zaključivanja novih ugovora za isporuku proizvoda OIS u vrednosti od oko 100 miliona dolara, primljen je poziv za isporuku haubice 155mm NORA radi ispitivanja u pustinjskim uslovima, započeti su pregovori za transfer tehnologije Trajala za proizvodnju pirotehničkih elemenata i neubojnih sredstava", rekao je Miloradović.

Takođe, navodi on, pored postojećih projekata zajedničkog razvoja, preliminarno su odobrena i tri nova projekta.

Na tom Sajmu evidentirano je učešće 64 delegacije i oko 1.235 firmi proizvođača naoružanja i vojne opreme iz 57 zemalja, a pored Jugoimporta SDPR, bili su prisutni i HK Krušik, PPT Namenska, Zastava, Sloboda, Senzori Infiz, Trajal, E-De-Pro. Miloradović ističe da su na sajmu premijerno prikazani novi projekti Jugoimporta i OIS, poput novog vozila 4x4 "Miloš", bespilotnog helikoptera "Stršljen", rakete "Šumadija", vozila "Lazar 3".

strana 1 od 278 idi na stranu