"I za četvrtu fabriku - uslovi kao nigde u Evropi"

Nemačka fabrika Leoni počela je izgradnju fabrike kablova za automobile u Nišu u koju će investirati 22 miliona evra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 24.02.2017.

14:35

Foto: Tanjug

U fabrici bi posao trebalo da dobije najmanje 2.200 radnika, a moguće i svih 3.000.

Kamen temeljac za treću Leonijevu fabriku u Srbiji položio je srpski premijer Aleksandar Vučić, koji je u obraćanju radnicima i vlasnicima, kao i građanima, rekao da je u Nišu bilo oko 50.000 nezaposlenih, da je sada taj broj ispod 30.000 nezaposlenih, a da je cilj da se smanji na ispod 20.000.

On je podvukao da i danas mogu da se vide rezultati politike, koju je narod izabrao, politku stabilnosti, sigurnosti i odgovornosti, kojom se privlače strani investitori, ali i drži data reč.

Početak rada fabrike, koja će proizvoditi kablovske sisteme za BMW, očekuje se u avgustu.

Premijer je dodao i da je u razgovoru sa rukovodstvom Leonija rekao da bi i četvrta fabrika trebalo da bude u Nišavskom regionu i obećao da će dobiti za pet odsto bolje uslove nego što su sada dobili.
Foto: Tanjug
On je dodao da Leoni sa 7.500 radnika postaje najveći poslodavac u proizvodnom sektoru u Srbiji i posebno istakao da mu je veoma drago i važno što je Niš deo svega toga i što se ispunjava i ono što je nedavno obećano - da će vlada o Nišu i ovom kraju voditi brigu.

Vučić je pozvao investitore iz Nemačke da dovedu i druge ovde u Niš i da zajedno pokažemo da se radi ovde i još bolji posao da se ovde napravi.

"Premijer je zahvalio ambasadoru Akselu Ditmanu i investitorima pozvao ih da dovedu svoje dobavljače, mi ćemo dati najbolje uslove, garantujem da niko u regionu ne može da vam da takve uslove, a verovatno ni u Evropi."

"Očekujem da ovaj deo Evrope bude mašina ekonomskog rasta cele Evrope, mi to ne možemo bez Nemaca", podvukao je Vučić i rekao da i stoga treba da napredujemo na evropskom putu i dodao da u to veruje Nemačka i da zato i dolaze ovde.
Foto: Tanjug
On je najavio i otvaranje nove austrijske fabrike u Nišu, kompanije Cumtobel, koja će otvoriti 1.000 radnih mesta, što je najbolji nastavak tradicije elektronske industrije u tom gradu, istakao da ćemo i za Nišku banju uskoro pronaći investitora, i rekao da je vlada spremna da novac za dobre projekte.

Prema njegovim rečima, za tri ili četiri meseca ovde će da bude veliki broj novozaposlenih, Niš će imati više novca od toga, više će ulaziti novca u infrastrukturu.

Precizirao je da je vlada dala subvencije od 2.800 evra po zaposlenom, da je u Nišu više fabrika otvoreno, da je vlada za to dala novac i da je uveren da rade dobar posao.

"Vreme je da neko vrati život u Niš, da vrati fabrike - sve fabrike koje rade Vučić je otvorio - manje ili više na, različite načine biće da je sve otvarano za vreme ove vlade Srbije. Ja sam na to ponosan i srećan sam", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: