Kombi prevoznici na ulicama BG: Pustite nas FOTO

Udruženje prevoznika putnika kombijima Srbije organizovalo je protestnu vožnju u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.02.2017.

11:27

Kombi prevoznici na ulicama BG: Pustite nas FOTO
Foto: B92

Učesnici protesta kreću se krajnjom desnom kolovoznom trakom, trube i na pojedinim vozilima nose transparente sa zahtevima da im se omogući da nastave da rade.

Oni traže odlaganje primene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Kažu da im taj propis uskrajuće ustavno pravo na rad i tržišnu konkurenciju, odnosno poslovanje pod jednakim uslovima na tržištu prevoza putnika.
Foto: B92
Uz poruku "Mi poštujemo zakone - vi poštujte naše ustavno pravo na rad", kombi prevoznici traže od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije odlaganje primene tog zakona i njegovo usklađivanje s propisima i standardima EU. Kako je ranije najavljeno, u protestnoj vožnji članova Udruženja kombi prevoznika putnika učestvovaće nekoliko desetina kombija iz cele Srbije, a cilj im je da upozore na niz ozbiljnih posledica koje bi lančano izazvala primena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: