BG: Tunel do Pančevca, centar se trajno menja

Beograd -- Tunel, koji će počinjati kod Autobuske stanice, a izlaziti kod Pančevačkog mosta, trebalo bi da omogući da se u centru grada smanji broj kola za 14 odsto.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"Prvi veliki projekat koji će omogućiti da u centru grada ima što manje automobila je tunel između Save i Dunava i taj tunel bi trebalo da smanji broj automobila u centru grada za skoro 14 odsto", rekao je gradski menadžer Goran Vesić za TV Pink.

Vesić kaže i da se radi na tome da se centar grada pretvori u pešačku zonu između Zelenog venca, Ulice braće Jugovića, Pariske, uključujući i Kosančićev venac, kao i da postoji plan da se tu izgradi nekoliko garaža.

Kako je naveo, u narednih nekoliko meseci nadogradnjom garaže na Obilićevom vencu dobićemo još 250 parking-mesta, a vrlo brzo kreće izgradnja garaže "Studentski trg" sa novih 950 mesta.

"Centar grada treba da postane mesto za pešake i bicikle, kao i u drugim evropskim prestonicama", kaže gradski menadžer.

Podseća da radovi na Slaviji idu po planu i biće završeni početkom maja, kada će Slavija biti prohodnija za saobraćaj, a istovremeno će se raditi Ruzveltova ulica i park između Slavije i Ulice kralja Milutina, gde će biti centralno mesto za spomenik Dimitriju Tucoviću.

Vesić kaže i da je grad prošle godine pokrenuo 69 projekata, da je za ovu godinu planirano još 50, a kada je ova gradska vlast počela rad, primećuje, bila su tri projekta.

"Taj trend će se nastaviti kako bi Beograd bio bolje mesto za život, bez obzira na to da li neko živi u centru grada ili na njegovoj periferiji", zaključio je Vesić.

strana 1 od 278 idi na stranu