Koridor 10: Najteže gradilište u Evropi

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da bi ceo Koridor 10 trebalo da bude završen do kraja 2017. godine.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.02.2017.

08:42

Koridor 10: Najteže gradilište u Evropi
Foto: Tanjug

Mihajlovićeva je za TV Pink kazala da je deonica Srpska kuća – Levosoje trenutno najteže gradilište u Evropi i da su u tome saglasni i domaći i strani inženjeri.

Prema njenim rečima, neće biti problem ako se izgradnja Koridora 10 završi mesec ranije ili kasnije, ali da bi to trebalo da bude kraj 2017.

Govoreći o problemima sa grčkom kompanijom Aktor na istočnom kraku Koridora 10, Mihajlovićeva je kazala da su ugovori probijeni i da je očigledno da postoje određeni finansijski problemi.

Govoreći o skraćenju vremena za transport između Srbije i Grčke, ministarka je kazala da mi imamo problem predugog transporta robe sa svim okolnim zemljama i da je nedopustivo da roba u današnje vreme stoji satima na granici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: