Nove tri kule - kreće "Skajlajn Belgrejd" FOTO

Na mestu nekadašnjeg MUP-a počinje projekat kompanije AFI Jurope pod nazivom “Skajlajn Belgrade”.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.01.2017.

12:28

Nove tri kule - kreće
Foto: Skyline Belgrade

“Vrednost projekata procenjuje se na 200 miliona evra. Značajan deo sredstava biće reinvestiran kroz zapošljavanje i investicije. Ovo će biti višenamenski objekat, poslovno-stambeni kompleks, na ulasku i kapiji Beograda, pa očekujemo da će biti novi simbol Beograda”, rekao je Adir El Al, izvršni direktor projekta na konferenciji za medije.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je ovo veliki simbol potpune promene.
Foto: Skyline Belgrade
"Dvadeset godina ova lokacija je bila zapuštena, mi smo zajedno sa investitorima pronašli rešenje. Kompleks će se prostirati na 68.000 kvadrata. Narednih meseci izdaćemo građevinske dozvole kako bi krenuli radovi u avgustu ili septembru", rekao je Mali.

Adir je objasnio da se projekat sastoji od dve faze. Prva će biti završena dve i po godine od početka gradnje, druga faza za oko godinu i po nakon toga. Ceo projekat biće gotov za oko četiri i po godine.
Foto: Skyline Belgrade
On je rekao da će njihova prodajna kancelarija biti otvorena u drugoj polovini godine.

“Tako da ste dobrodošli ako hoćete da kupite stan ili objekat.”
Foto: Skyline Belgrade
“Projekat Skajlajn je uzbudljiv, radi se o glavnoj arteriji, tj .saobraćajnici i kapiji koja povezuje Novi Beograd i institucionalni deo grada. Sadrži tri kule, dve stambene i jednu poslovnu, koje su međusobno povezane”, rekao je arhitekta projekta Ami Mur.

On je dodao da će kompleks posedovati i parking na pet nivoa ispod zemlje sa 900 parking mesta.

"U prizemlju svih kula biće maloprodajni prostor, iznad će biti poslovni prostor, a iznad stambeni. Tu su i pijaca i skver. Kula će posedovati 28 spratova poslovnog i a dve stambene kule imaće od 17 do 22 sprata", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: