Šef Etihada: Nismo došli u Srbiju da zatvaramo

Izvršni direktor Etihad grupe Džejm Hogan kazao je da Beograd postao balkanska raskrsnica globalnog avio-saobraćaja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Pročitajte još:

- Mali: Gde je Er Srbija danas

On je istakao da je ta kompanija došla u Srbiju ne da zatvara, već da očuva i otvara nova radna mesta, i da je ka tome bila jasno opredeljena Vlada Srbije.

"Čim smo došli odmah nam je bilo jasno da možemo da izmenimo loše prakse i da ovde postoje uspešni, obrazovani i školovani ljudi", rekao je on.

Direktor Er Srbije Dane Kondić kazao je da je da je pre partnerstva sa Etihadom JAT bila kompanija sa dugom tradicijom ali neizvesnom budućnošću.

"Krenuli smo sa tri cilja, a to su da budemo svetska avio-kompanija, profitabilni i pokretač privrede i nakon tri godine smo uspeli to da ispunimo", istakao je Kondić.

Beograd je danas i sutra prestonica avio-biznisa jugoistočne Evrope. Predstavnici 19 zemalja i 61 kompanije raspravljaju o budućnosti i razvoja avio-saobraćaja i aerodroma u regionu.

Skup u Beogradu organizovan je uz pomoć "Etihada", "Er Srbije" i portala "Tango Six". Ukupno će biti 31 panel, a najviše reči će biti o privatizaciji Aerodroma "Nikola Tesla" i o privatizaciji još jedne velike kompanije "JAT Tehnike"

Srbija

strana 1 od 299 idi na stranu