"Dogodine dva nova Koridora i kraj Koridora 10"

Beograd -- Sledeće godine biće završen Koridor 10, auto-put od Obrenovca do Preljine na Koridoru 11, ali će započeti realizacija i novih projekta, kaže Zorana Mihajlović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je da je reč o projektima poput Fruškogorskog koridora, Moravskog koridora i dodala da će biti nastavljena obnova putne infrastrukture.

Projekti koji su u toku, ali i novi projekti, kaže Mihajlovićeva, realnost su zbog kojih je Ministarstvo koje vodi ove godine budžetom dobilo dvostruko više novca od prethodne godine, odnosno skoro 75 milijardi dinara.

Ona je pojasnila da su od 75 milijardi planiranog budžeta, 42 milijarde projektni zajmovi, novac koji je uziman prethodnih godina za auto puteve, rehabilitaciju puteva, železnicu, vodni saobraćaj, a nije iskorišten.

"To su krediti koji su uzimani prethodnih 10 do 15 godina i nisu iskorišćeni. Mi smo napravili planove i strateški cilj je da sav novac koji imamo stavimo u upotrebu i iskoristimo", rekla je Mihajlović za RTS.

Ona je navela da je 98 odsto stepen izvršenja svega planiranog za ovu godinu u ministarstvu koje vodi, što, kako kaže, govori o realnosti budžeta te da takvu realizaciju očekuje i naredne godine.

Govoreći o ruskom kreditu od 800 miliona dolara za modernizaciju železnice, gde je produžen rok do 2021. godine da se iskoristi, Mihajlovićeva je ukazala da se na tom kreditu najbolje vidi ono što je bila velika boljka prethodnih 10 godina - da su uzimani krediti za koje nije bilo projekata.

strana 1 od 299 idi na stranu