Svim penzionerima po 5.000 RSD, evo i kada

Vlada Srbije će iduće sedmice svim penzionerima isplatiti jednokratnu pomoć od po 5.000 dinara.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.11.2016.

09:07

Svim penzionerima po 5.000 RSD, evo i kada
Foto: Thinkstock

To je izjavio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"Kao što je obećano i rečeno, i kao što je politika ove vlade, delimo ono što imamo. Kada smo dobili više novca, kada smo više zaradili, kada je privreda bolje funkiconisala naravno da prvi koji to treba da osete su penzioneri", rekao je Vulin za televiziju Pink.

Navodeći da su penzioneri podneli zaista veliki teret, Vulin kaže da bez njihove podrške i strpljenja ni uspeh Srbije ne bi bio moguć.

"Činjenica je da su penzije danas sigurne, stabilne, da nema inflacije kojom se obezvređuju penzije kao što se dešavalo nekada kada su one samo formalno povećavane", kaže Vulin.

Ministar kaže da će Vlada Srbije nastaviti da se ponaša na odgovoran način.

"Ono što možemo, što god više zaradimo, gde god ima više novca u državnoj kasi, na prvom mestu će osetiti oni koji su najzaslužniji za uspehe Srbije", poručio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: