"Obavezno članstvo u PKS neustavno"

Beograd -- Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović rekao je da je obavezno plaćanje članstva u Privrednoj komori Srbije neustavno.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"Prema članu 55 Ustava Srbije jemči se svakom pravo da ostane izvan svakog uduživanja", rekao je Manojlović na forumu "Ustavna utemeljenost Zakona o PKS" koji je organizovala Biznis info grupa.

Direktor preduzeća Mona Uroš Momirović rekao je da će ta firma "ostati izvan članstva u privrednim komorama jer ne zastupaju njihove interese".

"PKS nije prava komora već produžena ruka Ministarstva privrede. Privrednicima treba spustiti poreze da bi otvorili nova radna mesta", rekao je Momirović.

Profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Miodrag Zec rekao je da "sve državne institucije služe jednoj osnovnoj ideji koja je suprotna onoj kojoj bi trebalo da služe", a to je pre svega da budu od koristi za građane i privredu.

Direktor kompanije Modus Milan Knežević rekao je "da interese privrede niko u ovoj zemlji ne zastupa".

"Najveće nezakonite radnje kreiraju se kroz zakonita rešenja", dodao je Knežević i pozvao privrednike da ne plaćaju članarinu u privrednim komorama.

Novim Zakonom o privrednim komorama koji je usvojen u decembru prošle godine predviđeno je obavezno članstvo privrednika i plaćanje članarine. Zakon stupa na snagu 1. januara sledeće godine.

Srbija

Čiji je danas Ikarbus?

Grad Beograd će postai suvlasnik u preduzeću Ikarbus po osnovu dugovanja te firme za porez na zarade, odlučili su odbornici gradskog parlamenta.

Srbija sreda 30.11. 18:52 Komentara: 9
strana 1 od 290 idi na stranu