CK ipak dobija "bliznakinju", novi NBG oblakoder

Kompanija MPC propertis počeće sledeće godine izgradnju kule bliznakinje nekadašnjeg CK-a u novobeogradskom Bloku 16, piše Politika.

Srbija

Izvor: B92, Politika

Sreda, 26.10.2016.

10:05

CK ipak dobija
Foto: Thinkstock

Objekat će biti visok 103,9 metara, imaće 22 sprata, što je tri manje od postojećeg poslovnog zdanja, ali će visinski parirati “sestri”.

Nova zgrada biće izgrađena na mestu podzemne garaže uz Bulevar Nikole Tesle, a u 28.000 kvadratnih metara biće samo poslovni prostor.

"Politika" piše da će ulaganje iznositi 60 miliona evra.

Izgradnja “kule bliznakinje” je inače davnašnja želja suvlasnika MPC propertis Petra Matića, još kada je 2002. godine kupio zgradu CK, tada teško oštećenu u NATO bombardovanju.

Matić je u međuvremenu obnovio CK, izgradio tržni centar Ušće, a potom i prodao udeo u kompaniji Aterburi Jurop, koja je prošle godine preuzela trećinu vlasništva u kompanija MPC propertis.

Ranije, 2008. godine, manjinski udeo u kompaniji stekla je i američka investiciona banka Meril Linč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: