Pisali Vučiću: Ni školovanijih, ni manje plaćenih

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražili su povećanje plata od 12 odsto i prijem kod premijera radi razgovora o stanju u prosveti.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

08:42

Pisali Vučiću: Ni školovanijih, ni manje plaćenih
Foto: Thinkstock

Oni u pismu premijeru Aleksandru Vučiću navode da nijedna delatnost u javnom sektoru nema tako visok procenat zaposlenih sa fakultetom kao prosveta, a da su njihove zarade 13 odsto niže od plata u javnom sektoru.

"Tražimo razgovor sa premijerom jer se sprema budžet za narednu godinu, pa da vidimo da li je planirano i koliko povećanje plata za prosvetne radnike. Mi smo već rekli da tražimo povećanje od 12 odsto", rekla je predsednica sindikata Jasna Janković Tanjugu.

Ona je dodala da 70 odsto zaposlenih u prosveti imaju završene fakultete, dok u ostalom javnom sektoru sa sedmim stepenom stručne spreme je svega 24 odsto zaposlenih, a da je prosek njihovih plata za 13 odsto veći od plata u prosveti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: