"Nedelja je, a u Alfa Plamu svi nasmejani" FOTO

Vranje -- Država će pomoći porodičnim kompanijama koliko može, izjavio je premijer Aleksandar Vučić, prilikom obilaska fabrike Alfa Plam u Vranju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Alfa plam je jedno od najvećih proizvođača grejnih tela u Evropi.

Vlasnik Alfa plama Miroljub Aleksić kaže da ta firma sa Vladom Srbije već radi novi pogon od 8. 000 kvadrata u Surdulici, koji će biti izgrađen u roku od šest meseci, a koji će uposliti 215 radnika.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kad bismo imali više uspešnih porodičnih kompanija, Srbiji ne bi bilo kraja... Država će da pomogne onoliko koliko može”, rekao je Vučić.

On je rekao da ta firma stalno uvećava svoje kapacitete na skroman i mudar način, te da država želi da pomogne kako bi mogli da i dalje šire posao i prošire ponudu.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Premijer je rekao da mu je vlasnik fabrike Miroljub Aleksić zahvalio zbog toga što vlada razvija dobre odnose sa Albanijom, ističući da se nada da će toj kompaniji porasti prodaja u toj zemlji i da će zapošljavati još više radnika.

“"Meni je Aleksić za jednu stvar zahvalio, nisu ni pare ni ne znam kakva podrška, već to što razvijamo dobre odnose sa Albanijom i okruženjem"”, naglasio je Vučić.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kaže i da je razgovarao sa radnicima, koji su, ocenjuje, veoma srećni i ne prave problem što rade i nedeljom.

"Danas je nedelja, niko nije ružnu reč rekao, niko nije kukao, plate su gotovo dvostruko veće od minimalnih, a radnici zadovoljni, rade, ne pitaju da li je subota ili nedelja, imaju posao, svi su nasmejani”", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kompanija “Alfa Plam” bavi se proizvodnjom grejnih tela na pelet i gorivo, njihovi proizvodi su mahom namenjeni za domaćinstvo, a vlasnik kompanije Miroljub Aleksić kaže da je firma do sada investirala više od 30 miliona evra, a da je izgradnjeno oko 25.000 kvadratnih metara novog prostora.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

“Alfa Plam” je možda treći najveći proizvođač grejnih tela u Evropi i svetu, a broj jedan u proizvodnji peći na drva u Evropi, kaže Aleksić i dodaje da ta kompanija drži 18 odsto nemačkog tržišta.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

“Svake godine imamo uvećanje od 15 do 20 odsto, kako u obimu tako i u finansijskom delu, što je dokaz da i naši privrednici mogu da posluju uspešno, ako se pridržavaju svetskih normative, organizacije i ako imaju radnu discipline”, rekao je Aleksić.

On je rekao da Alfa Plam izvozi svuda u regionu, u Evropu, čak i u Čile, te da je za četiri godine posao u toj fabrici u Vranju našlo 400 ljudi.

Srbija

Za evro sutra 11 para manje

Beograd -- Dinar će sutra ojačati prema evru za 0,1 odsto, a zvanični srednji kurs biće 123,0563 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija ponedeljak 31.10. 17:49 Komentara: 0
strana 1 od 277 idi na stranu