"Nije Mišlen ostao na lepe oči, istresli smo kesu"

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja ove godine biti potpisani ugovori s investorima koji će u Nišu otvoriti 5.000 radnih mesta.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 14.10.2016.

08:11

Foto: Tanjug

Posle sastanka s načelnicima pet okruga, gradonačelnicima i predsednicima svih opština Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Vučić je u četvrtak uveče rekao da će već u utorak biti potpisan ugovor s italijanskom firmom "Leoni" koja će zaposliti 2.200 radnika.

Govoreći o privlačenju novih investicija i zadržavanju postojećih, Vučić je kazao da to nije lako i osvrnuo se na primer Mišlena.

“Nije Mišlen ostao na lepe oči, nego smo istresli kesu, 30 miliona smo dali, ali koliko zapošljavaju, koliko porodica živi od toga”, naveo je Vučić.

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što se u Nišu završava Klinički centar "kakav ne postoji na Balkanu" dodavši da je vrednost zgrade i opreme 50 miliona evra.

On je najavio, do kraja godine, povećanje plata u vojsci, prosveti, sudstvu, "kako bi ljudi mogli malo opuštenije da žive".

Vućić je rekao da Srbija za socijalna davanja izdvaja mnogo više nego druge zemljama, "da ima onih koji je stvarno zaslužuju, ali i onih koji mogu konju rep da iščupaju i neće da rade".

"Uzme za jedno deto 4.500 i za drugo i 11.000 ovako i eto minimalne plate, pa što da radi?", naveo je premijer.

Vučić je kazao da su izdvajanja iz budžeta za penzije i dalje visoka i iznose 43 ili 44 odsto, na šta je resorni ministar Aleksandar Vulin kazao da je to oko 37-38 odsto.

"Kaže Aleksandar da je 37-38, ja mislim i dalje da je 43-44 odsto, manje je značajno u svakom slučaju, jer je bilo 58 odsto, svakako to je veliki novac", kazao je premijer.

Premijer je najavio dalju podelu podsticajnih sredstava za pokretanje privatnog biznisa, "iako je to praktično gubitak za državu, jer se oko 80 odsto tih sredstava praktično baci", odnosno "dobar deo tog novca završi u polovnim automobilima i veš mašinama", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: