"Avion sleteo pre 30 god, tek se ulaže u aerodrom"

Vlada Srbije je do sada uložila 4,5 miliona evra u opremanje niškog aerodroma "Konstantin Veliki" i do 2019. a uložiće još 6,5 miliona evra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.10.2016.

11:23

Foto: Tanjug

To je prilikom posete aerodroma izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Posetom ministarke Mihajlović aerodromu počela je zvanična poseta Vlade Srbije Nišu, koja će trajati do 19. oktobra.

Mihajlović je rekla je da je "Konstantin Veliki" prošle godine imao 30.000 putnika, da će već do kraja narednog meseca dostići 100.000 putnika i da će već u 2017. imati 200.000.

Niški aerodrom će do kraja godine imati ukupno devet linija”, rekla je Mihajlović ističući da vlada želi da aerodrom "Konstantin Veliki" učini što komercijalnijim.

Ona je naglasila da niški aerodrom ima budućnost, kao i da je veoma značajan za ceo region Zapadnog Balkana, a da vlada ulaže novac u opremanje niškog aerodroma kako bi imao savremenu opremu i ispunjavao najviše bezbednosne standarde.

Mihajlović je posetila Aerodrom zajedno sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem.

Mihajlović je kazala i da je svaki grad i okrug jednako važan, i da je aerodrom Niš pokazao da vlada sa gradom i preduzećima može ono što obeća i da ispuni i da to bude na dobrobit grada i cele države.

Ona je rekla da aerodrom sada ima šest linija i da će uskoro biti uvedene još tri nove linije.

"Razvijamo transport u Nišu, odavde je pre 30 godina prvi put sleteo avion i posle 30 godina vidimo da je počelo da se ulaže u aerodrom"“, istakla je ona i dodala da je njenom posetom počela zvanična poseta vlade Nišu i poručila da će i posle vlada nastaviti da posećuje Niši prati njegov razvoj.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kazao je da je na sastanku sa ministarkom dogovoreno da će se voditi intenzivna saradnja u poslovnom delu i dugorocni planovi za razvoj aerodroma.

On je naveo da će uskoro biti objavljeni ti planovi za dugoročni razvoj aerodorma, kao i kratkoročni planovi koji su dogovoreni da se zadovolje standardi za putnički saobraćaj i kapaciteti.

Vlada i Ministarstvo građevine će podržati ovaj projekat razvoja aeodroma, kazao je on navodeći da je zajedno sa SMATS dogovorena izgradnja savremenog centra sa tornjem koji je planiran za sledeću godinu.

Prema rečima Bulatovića, druga aktivnost je rekonstrukcija terminalne zgrade, bolja usluga i bezbednost i mogućnost opsluživanje najmanje dva aviona u istom trenutku, trenutno samo jedan.

Prema njegovim rečima, treća aktivnost je bezbednost projekta, odnosno da aerodorm zadovolji najbitniji segment, što je Mihajlović podržala, a sredstva će biti obezveđena za opremu po najvišim standardima.

"Zahvalan sam potpredsednici vlade na svemu što je uradila, imaćemo uskoro devet destinacija, da naši građani imaju mogućnost da odu u svet. Hvala Mihajlović i vladi i premijeru, da Niš postane regionalni centar Srbije“", kazao je on.

Gradonačelnik je naveo da će sa devet linija niški aerodrom imati pokrivenu i severnu zapadnu i srednju Evropu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: