Nema zajma za Niš-Priština, kako do 77km auto-puta

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović očekuje da će evropska komesarka za transport Violeta Bulc pohvaliti Srbiju na uvođenju evropskih standard.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.09.2016.

11:33

Nema zajma za Niš-Priština, kako do 77km auto-puta
Foto: Tanjug

Mihajlovićeva je kazala da očekuje da će tema razgovora biti i model finansiranja brojnih projekata, među kojima je najvažniji autoput Niš - Merdare - Priština.

Uoči sutrašnje posete evropske komesarke Srbiji, Mihajlović koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekla je na TV Pink da je planirano da se Bulc sastane sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da će uslediti radni sastanci u ministarstvu.

Mihajlović kaže da će sa evropskom komesarkom razgovarati o brojnim regionalnim projektima među kojima je prvi na listi autoput Niš - Merdare - Priština, navodeći da EU finansira studiju izvodljivosti i jedan deo projektno - tehničke dokumentacije.

"Pričaćemo gde smo sada, treba da napravimo redosled kada možemo da očekujemo da se gradi 77 kilometara. Naš cilj i plan je da to bude sigurno sredinom sledeće godine", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, Srbija je glavni koridor između istoka i zapada, centralna je država zapadnog Balkana koja je pokazala da može da ima i političku i ekonomsku stabilnost i sada Srbija mora da ima i dobru infrastrukturu.

Govoreći o planiranim projektima, Mihajlović kaže da je Evopska komisija za izradu projektno-tehničke dokumentacije izdvojila više od 100 miliona evra, ali da mora da se razgovara o načinu finansiranja tih projekata.

"Očekujem podršku Evropske komisije za sve što Srbija radi i način na koji ćemo doći do finansiranja. Mi da se zadužujemo ne možemo. Moramo naći neki model finansiranja. Nadam se da će to biti samo jedna poseta u nizu", rekla je Mihajlović.

Ministarka kaže da će sa evropskom komesarkom za transport razgovarati i o modernizaciji pruge Niš - Dimitrovgrad i drugih pruga koje nas povezuju sa Republikom Srpskom i BiH, kao i o vazdušnom saobraćaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: