Pančevac dobija "brata", niče most preko Ade Huje

Gradski menadžer je najavio i pokretanje postupka za javnu nabavku idejnog projekta za izgradnju mosta na Dunavu, kod Ade Huje.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 02.09.2016.

18:24

Pančevac dobija
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda donela je odluku da se radovi na projektovanju i izgradnji fekalne kanalizacije u naselju Sunčani breg povere grupi izvođača ''Ingrap-Omni" i ''Saobraćajni institut CIP", a gradski menadžer Goran Vesić rekao je da se uskoro počinje sa izgradnjom kanalizacije.

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, rok za realizaciju celog posla je 360 dana, a očekuje se da radovi počnu sledeće godine, nakon projektovanja i pribavljanja neophodnih dozvola.

''Do sada smo uspeli da obezbedimo put do ovog naselja i javni prevoz, a uskoro počinjemo i sa izgradnjom kanalizacije'', rekao je Vesić.

Kako je naveo, time se još jednom pokazuje da za ne postoje građani prvog i drugog reda već da gradska vlast sve stanovnike posmatra na isti način i omogućava im iste uslove za život.

U saopštenju se podseća da je tokom posete Vesića i državnog sekretara u MUP-u Miroslava Miličkovića naselju ''Sunčani breg'' u januaru ove godine, kada je puštena u rad produžena autobuska linija 505, od naselja Miljakovačke staze do ''Sunčanog brega'' gradski menadžer obećao građanima da će biti izgrađena fekalna kanalizacija.

''Politika grada Beograda prema rubnim naseljima promenila se u odnosu na prethodnu gradsku vlast sa ciljem da svi građani prestonice imaju uslove života dostojne 21. veku'', rekao je Vesić.

On je naveo da će se posle završenog tendera krenuti sa izgradnjom kanalizacije jer je to gorući problem stanovnika ovog naselja koji su dugo bili zanemareni.

''Nažalost, u Beogradu i dalje postoje naselja koja nemaju ni kanalizaciju, ni javni prevoz, a nalaze se svega na desetak kilometara od centra grada'', rekao je Vesić i dodao da je ovo najbolji primer kako se polako stvari menjaju.

Gradski menadžer je najavio i pokretanje postupka za javnu nabavku idejnog projekta za izgradnju mosta na Dunavu, kod Ade Huje.

Procenjena vrednost radova iznosi 112,5 miliona dinara, od čega bi u tekućoj godini bilo utrošeno 25 miliona, a tokom 2017. godine 87,5 miliona dinara.

Vesić je podsetio da je most na Adi Huji predviđen svim generalnim planovima u poslednjih 50 godina.

''Želimo da počnemo sa njihovom realizacijom. On je od velike važnosti jer se nalazi na trasi spoljne magistralne tangente i trebalo bi da bude dugačak oko tri kilometra'', rekao je Vesić dodajući da je izrada idejnog projekta prvi korak ka realizaciji ovog značajnog projekta

Kako je naveo, ta saobraćajnica ima zadatak da zaštiti staro jezgro Beograda od teretnog saobraćaja.

Prema njegovim rečima, most bi na sebe preuzeo sav tranzitni saobraćaj sa Pančevačkog mosta čime bi se rasteretio sabraćaj ka levoj obali Dunava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: