Drobnjak ljut na izvođače: Šta ste stavili u most?

Direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak naložio je ispitivanje kvaliteta radova na mostu preko Zapadne Morave.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.08.2016.

14:44

Drobnjak ljut na izvođače: Šta ste stavili u most?
Foto: Tanjug, ilustracija

Reč je o obilaznici oko Čačka, čija je rekonstrukcija počela u maju.

U ovom trenutku stručne službe ispituju kvalitet izvedenih radova, jer se sumnja da nije ugrađena preporučena marka cementa, prenosi Glas zapadne Srbije.

"Most radimo da traje 40 godina i neću dok sam na ovom mestu dozvoliti nijedan propust. Javnost je apsolutno u pravu kada kritikuje izvođača. On je nametnut na tenderu i ja sam i tada bio protiv, iako je bio najjeftiniji. Da sam ja odlučivao, do sada bismo imali most i garantovali za kvalitet, ali zakon je takav i nismo mogli protiv njega. Ali, dužni su da ispoštuju kvalitet, pa ćemo imati most koji će trajati pola veka ili ćemo raščistiti situaciju sa njima. U ovom trenutku se ispituju radovi, kvalitet betona i konstrukcije", rekao je Drobnjak za Glas zapadne Srbje.

Na javnom tenderu posao je kao najjeftiniji ponuđač dobila mađarska firma "Kes internacional", koja je zatim kao podizvođača angažovala domaće preduzeće "Vest gradnja", prenosi GZS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: