Vučić: PIO traži banje - nedopustivo

Mandatar Aleksandar Vučić poručio je da je jedan od prioriteta nove vlade i privatizacija banja, kako bi se od njih brzo napravila profitabilna preduzeća.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 09.08.2016.

18:12

Vučić: PIO traži banje - nedopustivo
Foto: Tanjug, ilustracija

Vučić se, predstavljajući ekspoze, osvrnuo i na sudske sporove koje je PIO Fond pokrenuo protiv države, ističući da je takvo ponašanje Fonda nedopustivo.

PIO Fond, naglasio je, dobija veliki deo novca iz državnog budžeta kako bi isplatio penzije, što je mandatar nazvao poklonom države, sada, prema njegovim rečima, tuži državu nastojeći da dokaže da ima vlasnički udeo u banjama - što je nedopustivo.

Vučić je rekao da se neće čuvati banje za "13 članova sindikata", a da od njih ne mogu da se naprave profitabilna preduzeća - brzio i na najefikasniji način.

"Uzmite primer Kuršumlijske banje. Kad bi se ona aktivirala tu bi moglo da se zaposli 200 do 300 ljudi, i u Kuršumliji bi stopa nezaposlenosti pala za 10 odsto", ilustrovao je on.

Vučić je rekao da je cilj da se, kada je reč o banjama ulazi u javno-privatna partnerstva, a "tamo gde je to razumno", kako je rekao, država će izaći iz vlasništva i daće privatnom vlasniku.

Govoreći o Centru Sava, Vučić je rekao da vlada traži rešenje da obnovi objekte koji su već zastareli i energetski su neefikasni.

"Zainteresovane su za sada dve privatne i jedna državna kompanija, a videćemo koja ima najbolju ponudu. Mi bi voleli da iz jednog oblika državnog vlasništva ne idemo u drugo, ali videćemo", rekao je mandatar.

Kako je objasnio, privatizacija Centra Sava radila bi se tako što bi 51 odsto udela pripadalo i dalje Gradu Beogradu, a investitoru 49 odsto, uz ulaganja od 20 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

16 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: