Vučić: Ostaće u istoriji da su bili ljudi...

Beograd -- Mandatar za sastav nove Vlade Aleksandar Vučić zahvalio se dosadašnjim članovima vlade na postignutim ekonomskim rezultatima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Pročitajte još:

- Vučić: Samo probajte da ne isplatite penzije...

- "Zaposlili 125.000, veće plate policiji i vojsci"

On je, predstavljajući ekspoze u Skupšitni Srbije rekao da su zatekli mnoge rezultate koji nisu bili zadovoljavajući, a da neke nisu uspeli ni do danas potpuno da saniraju.

Vučić se zahvalio „onima koji će biti i onima koji neće biti novi članovi Vlade“ na postignutim rezultatima.

"Ostaće u istoriji zapisano da su postojali ljudi koju su bili spremni da se uhvate u koštac sa oštrim i nepopularnim ekonomskim merama“.

Kako je rekao, program ekonomskih reformi koje je započela Vlada dao je veoma dobre rezultate.

"Implementacijom mera i programama sa MMF i Svetskom bankom, uprskos skepticizmu kompletne domaće javnosti, uspeli smo“, rekao je on.

Vučić kaže i da je vlada odgovorno i ozbiljno postupala sa novcem građana, poreskih obveznika, ističući da je na današnji dan suficit u budžetu iznosi 19,6 milijardi dinara.

"To nikada do sada nije bio slučaj otkad postoji višestranački sistem", rekao je Vučić

Prema njegovim rečima, kako se vlada odnosila prema javnim finansijama, tako se odnosila i prema novcu koji je dolazio sa strane.

"Od 2001. godine Srbija je dobila podršku EU u bespovratnim sredstvima od tri milijarde evra, a iz IPA fondova za 2007-2013. godine 1,4 milijarde", rekao je on.

Od 2014. godine, dodao je on, Srbiji je na raspolaganju novi instrument podrške EU - IPA II, a iz tog instrumenta biće podruuane reforme u saobraćaju, energetici, životnoj sredini, razvoj konkurentnosti, ljudskih resursa, poljoprivreda i ruralni razvoj, reforma javne uprave, pravda i unutrašnji poslovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 253 idi na stranu