Muke na jugu - ne mogu da nađu notara

Građani Bujanovca i Preševa još nemaju javnog beležnika.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 31.07.2016.

16:07

Muke na jugu - ne mogu da nađu notara
Foto: Freeimages.com

Pre mesec dana u Bujanovcu je postavljen notar, a posle tri dana smenjen jer nije ispunjavao uslove da se bavi tim poslom.

Stanovnici Bujanovca i Preševa za overu raznih ugovora moraju da putuju do Vranja gde radi samo jedan javni beležnik.

Vrata kancelarije prvog javnog beležnika u Bujanovcu u mraku i zaključana. Na ulazu zgrade, zalepljeno obaveštenje da je za novog vršioca dužnosti javnog beležnika određena Olivera Stamenović čija se kancelarija nalazi u Vranju.

Do početka jula ove godine stanovnici Bujanovca i Preševa su kupoprodajne , bračne ugovore ili ugovore o poklonu i hipoteci, mogli da overavaju u Osnovnom sudu u Bujanovcu i to besplatno.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi očekuje da resorno ministarstvo što pre pronađe rešenje i pomogne građanima juga Srbije.

Prema zakonu o javnim beležnicima predviđeno je da jedan notar radi na 25.000 stanovnika. U Srbiji ima trenutno radi 150, a potrebno je 397 notara.

Opširnije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: