Udeo građevine u BDP-u povećan na 5,5%

Ministarka u tehničkom mandatu Zorana Mihajlović rekla je nedavno da je udeo građevinarstva u bruto domaćem proizvodu Srbije povećan u prethodne dve i po godine

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 31.07.2016.

15:56

Udeo građevine u BDP-u povećan na 5,5%
(Foto: Thinkstock.com)

Taj udeo je povećan sa četiri na 5,5 odsto.

"Polako naše građevisnke firme se udružuju i dobijaju poslove i postaju glavni izvođači na projektima. Nisu više samo podizvođači, a cilj je da stvorimo uslove da mogu da rade i dobiju poslove na javnim pozivima", rekla je Mihajlović

Ona ističe da država ne može građevinarima da obezbedi novac već jedino uslove da rade i dobijaju poslove.

Mihajlović je podsetila da država realizuje četvorogodišnji program rehabilitacije 1.100 km puteva u Srbiji, koji je vredan 400 miliona evra.

Ministarka je naglasila da se obnavljaju putevi na celoj teritoriji Srbiji, a pre svega najugoroženije deonice.

V.d. direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak je rekao da će se u Zlatiborskom okrugu rehabilitovati dve deonice: Bela zemlja - Kneževići u dužini oko 20 km i od Požege do Ivanjice 23 km, kao i da će radovi početi u martu ili aprilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: