Mihajlovićeva: Nelegalna gradnja je krivično delo

Ministarka građevine u tehničkom mandatu Zorana Mihajlović pozvala je sve predsednike opština da se postaraju da se Zakon o ozakonjenju dosledno primenjuje.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.07.2016.

17:58

Mihajlovićeva: Nelegalna gradnja je krivično delo
Foto: Tanjug

Mihajlović je, na sastanku sa gradskim menadžerom Beograda Goranom Vesićem i predsednicima beogradskih opština u Vladi Srbije, poručila da će dobiti svu neophodnu podršku i pomoć Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ali da se neće tolerisati nepoštovanje Zakona.

"Nećemo dozvoliti da se Zakon o ozakonjenju ne primenjuje na pravi način, jasno. Krivično je delo svako kršenje ovog zakona i predmet ozakonjenja su objekti koji su ukrovljeni pre donošenja Zakona, ne posle, navela je Mihajlović.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, ona je najavila formiranje Koordinacionog tela koje će nadzirati sprovođenje Zakona u svim opštinama u Srbiji koji bi trebalo da reši pitanje bespravne gradnje.

Mihajlović je poručila da će Ministarstvo pregledati svih 8.000 do sada donetih rešenja po novom Zakonu, te da će se tamo gde se ustanovi da ima prekršaja, nalagati rušenje dok će inspektori koji su odgovorni za takva rešenja odgovarati.

Sada kada više ne postoje visoki doprinosi i kada se građevinska dozvola u Srbiji dobija u proseku za osam dana, nema razloga da više trpimo bespravnu gradnju, zaključila je Mihajlović i najavila kontrole po gradovima u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: